Praktijkinformatie

Wat zijn GB-GGZ psychologen

De GB-GGZ psycholoog (voorheen eerstelijnspsycholoog) is een deskundige die samen met u uw probleem concreet en praktisch aanpakt. Hij luistert naar u en denkt hardop met u mee. Door een invoelende, probleemgerichte aanpak is een beperkt aantal gesprekken vaak voldoende om u weer op weg te helpen. De term GB-GGZ verwijst naar de Generalistische wijze waarop Basis Geestelijke gezondheid zorg wordt geboden.
In de S-GGZ, voorheen "de tweede lijn van psychologische hulpverlening", wordt intensievere specialistische psychologische hulp geboden. Hierbij kunt u denken aan uitgebreide diagnostiek en langerdurende (groeps)behandelingen bij vrijgevestigde psychotherapeuten en de grotere GGZ-instellingen, bijvoorbeeld PsyQ.

Wie zijn de twee psychologen van deze praktijk?

bart-van-der-windt

Drs. B.L. van der Windt

GZ-PSYCHOLOOG

Bart is geboren in 1966 in Vlaardingen. Na zijn studie in Leiden (1991) heeft hij korte tijd bij Defensie gewerkt, waarna hij een eigen praktijk startte in Leiden als eerstelijnspsycholoog. Daarnaast gaf hij trainingen. In 1994 sloot hij zich aan bij een psychologenpraktijk in Capelle aan den IJssel, om na enkele jaren zelfstandig verder te gaan. Hij is gescheiden, heeft twee kinderen, en besteedt een deel van de vrije tijd aan tennis en het maken van muziek. Bart heeft zich o.a. verdiept in Mindfulness, ACT, traumaverwerking en relatieproblematiek.

Roland

Drs. G.J.R. Janson

GZ-PSYCHOLOOG

Roland is geboren in 1968 in Schiedam. Na zijn studie in Leiden (1993) heeft hij in een onderzoeks setting in Rotterdam gewerkt. Hij startte in 1997 als eerstelijnspsycholoog in een groepspraktijk in Purmerend. In 2000 vestigde hij zich als zelfstandig GZ-Psycholoog in Capelle a/d IJssel. Hij is gescheiden en heeft twee dochters. Roland heeft affiniteit met stemmingsstoornissen, traumaverwerking (met o.a. EMDR), werk en relatieproblematiek.